Comerciant, saps que et pots beneficiar dels ajuts de la garantia juvenil?

Us traslladem la informació que ens ha fet arribar el Consorci de Comerç Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya. La majoria de comerciants i artesans opten com a forma jurídica pel treball autònom. De vegades calen més mans per tirar endavant el negoci, però no és fàcil contractar. Ara, amb els ajuts de la Garantia Juvenil és més fàcil. Els autònoms, així com les empreses d’economia social i cooperativa, que vulguin incorporar talent jove al seu negoci poden obtenir un ajut d’entre 4.500 i 9.080€ per contractar persones d’entre 16 i 29 anys que no estudiïn ni treballin i estiguin inscrites al programa de Garantia Juvenil. El contracte ha de tenir una durada mínima de 6 mesos.

Les subvencions es destinen a les següents línies:
Línia A: subvencions destinades a l’autoocupació dels joves inscrits al programa de Garantia Juvenil.
Línia B: subvencions per a la contractació de joves inscrits al programa de garantia juvenil per part de les persones autònomes, les empreses i entitats de l’economia social i cooperativa.
Les empreses interessades poden presentar les sol·licituds a qualsevol Oficina de Gestió Empresarial, així com als Serveis Territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Trobareu tota la informació sobre la documentació a presentar i el procediment de sol·licitud aquí.

La data límit per presentar la sol·licitud és el 31 d’octubre de 2016.

La Garantia Juvenil és una iniciativa europea d’ocupació per l’atur juvenil. També inclou ajuts per a aquelles persones joves que vulguin establir-se com a treballadors/ores autònoms/es.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin