Día Mundial de la Bicicleta 3 de junio

Captura de pantalla 2020 06 02 a las 17.47.50

Per què moure en bicicleta?

Les necessitats de mobilitat de les persones que es desplacen caminant o amb bicicleta, sovint la majoria dels habitants en una ciutat, segueixen sense tenir en compte, adverteix elInforme Anual de el Programa de Carreteres 2018. Això passa tot, fins i tot, dels beneficis que suposa invertir en vianants i ciclistes ja que poden salvar vides, ajuden a protegir el medi ambient ia reduir la pobresa.

Satisfer les necessitats d’aquests ciclistes i vianants continua sent, per tant, crucial per solucionar els problemes de mobilitat de les ciutats, per mitigar l’augment de les emissions de gasos d’efecte hivernacle a causa de el creixement de la població i per millorar la qualitat de l’aire i la seguretat viària.

Segons l’OMS,infraestructures més segures per caminar i anar en bicicletagarantirien, entre altres coses, l’equitat en la salut. De fet, per a les comunitats urbanes més pobres, caminar i anar en bicicleta són mitjans de transport més econòmics per desplaçar-se. Així mateix, fomentar aquest tipus de transport, pot reduir el risc de malalties cardíaques, vessaments cerebrals, certs tipus de càncer, diabetis i fins i tot la mort. Així que millorar les condicions d’aquest tipus de transport suposa beneficis per a la salut, per a l’equitat i per a l’economia.

  • La bicicleta és un mitjà de transport sostenible, senzill, assequible, fiable, net i ecològic que contribueix a la gestió ambiental i beneficia la salut.
  • La bici pot servir com a instrument per al desenvolupament, no només com a mitjà de transport, sinó també a l’facilitar l’accés a l’educació, l’atenció de la salut i l’esport.
  • La relació entre la bicicleta i el seu usuari fomenta la creativitat i la participació social; així mateix, permet el ciclista conèixer de primera mà l’entorn local.
  • És un símbol de l’transport sostenible i transmet un missatge positiu per fomentar el consum i la producció sostenibles; a més, repercuteix beneficiosament en el clima.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin