El Gremi recorda la necessitat de respectar la distància d’1,5 metres

El Gremi, juntament amb la Federació Catalana de Ciclisme i altres associacions d’usuaris, han participat en la concentració organitzada per Adecis (associació per la defensa d’un ciclisme segur) aquest passat diumenge 31 de maig a la ciutat de Barcelona.

Creu Agustina, president del Gremi de Bicicletes de Catalunya, recorda “la necessitat de fer conscients als conductors de vehicles a motor del perill que significa no respectar la norma de distància d’1.5 metres respecte als ciclistes. Aquesta presa de consciencia contrasta amb la dels conductors de països més moderns, que tenen actituds més respectuoses cap el més feble i ja han superat estereotips automobilísticss ancestrals”.

El problema no és el ciclista

Recorda Creu Agustina que “la solució és el ciclista. Cal mirar Europa, i pot ser només estem a temps de copiar ‘el dictat sense més qüestionament. El darrer ‘Congrés de la bicicleta’ ho va deixar clar.

Afegeix el president del Gremi que “tant en carretera com en ciutat, l’automòbil és el causant de les lesions greus a ciclistes i vianants. Difícilment un ciclista pot matar a un automobilista. En canvi, el ciclista visualitza la prepotència de l’automòbil i qüestiona aquesta cultura com a tendència obsoleta en països moderns. Malauradament, l’estat d’opinió imperant en el nostre país priva de debats seriosos que puguin qüestionar la cultura del automòbil. Si entra en joc la bicicleta, aquesta és vista com un destorb per la circulació i un perill pel seus usuaris”.

Cal actuar

Tanmateix, no s’ha d’oblidar que automòbil “és el causant de la greu contaminació ambiental que tan morts provoca i de la deshumanització de les relacions veïnals entre altres aspectes perniciosos. Avui, el ciutadà està obligats a agafar, i després justificar el cotxe, per anar fins i tot a comprar o reparar una bicicleta”.

En resum, tot això i més fa ralentizar el procés de pacificació de les comunicacions i els usos dels espais públics que, sense qüestionament, ha envaït impunement l’automòbil. Per aquesta raó, “el Gremi celebra l’aparició en escena d’aquest potent grup de defensa del ciclista Adecis, i al seu portatveu, Sr José Mª Caroz, amb qui ens trobarem d’ara endavant en els diferents grups de treball de defensa de la bicicleta, tan públics como privats”.

Foto: www.nicolascamarero.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin