El Gremi treballa per posar en marxa un registre de bicicletes eficient

Amb l’objectiu de disminuir els robatoris de bicicletes dins i fora dels establiments comercials, el Gremi está treballant per poder posar en funcionament un registre de bicicletes eficient i eficaç, per a la posada en marxa del qual es necessita la col.laboració dels cossos de seguretat d’arreu de Catalunya: Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana, així com de les administracions pertinents.

Un dels avantatges d’aquest registre és la possibilitat de la detecció de bicicletes robades en el servei postvenda. Són molts els casos de bicicletes que arriben als tallers de bicis sota la sospita d’haver estat sostretes. Quan aquest registre entri en funcionament, totes les botigues de bicicletes tindran accés a la base de dades, de forma que el botiguer podrà consultar la propietat de la bicicleta introduint el número de quadre i comprovar si aquesta bicicleta pertany o no a la persona que l’ha lliurada a reparar.

Un altre dels beneficis d’aquest registre és la identificació de les bicicletes sostretes i dels seus propietaris. Són molts els casos en eles quals els cossos de seguretat localitzen bicis sostretes a la via pública, en aparcaments o en magatzems, que no poden ser retornades per la impossibilitat d’indetificar-ne els propietaris.

Gràcies al sistema de registre del Gremi, que tindrà com a base identificativa el número de quadre de la bicicleta i la vincula, així, a les dades de la botiga venedora i del propietari, es podria indentificar clarament la propietat de la bicicleta i s’agilitzarien els tràmits en la identificació i el retorn.

Aquesta iniciativa ja fa uns quatre anys que el Gremi l’està treballant amb els Mossos d’Esquadra i tindria com a eina d’actuació una targeta, en la qual quedarien escrites i registrades les dades bàsiques de la bicicleta i de l’usuari. És a dir, nom i cognom, marca i model de la bici, número del quadre i tipus de bici; així com el diàmetre de la roda, la talla del quadre i el color.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin