El Gremi valora de forma positiva la seva presència al Congrés Internacional de la Bicicleta

El Gremi de Comerciants de Bicicletes de Catalunya va tenir una presència destacada en el marc del Congrés Internacional de la Bicicleta, acte paral.lel que es va desenvolupar en el decurs de la Girona Bike World. El seu president, el senyor Creu Agustina, va impartir la conferència ‘Legalització de l’accés de bicicletes als autobusos públics de Catalunya’.

“Cal seguir l’exemple de la ciutat de Barcelona”

En aquest sentit, Creu Agustina creu que “la valoració personal del Congrés és molt positiva, tot i la manca de temps per fer intercanvis i de fer preguntes, però s’ha pogut interactuar amb els ponents cos a cos en altres moments”. El senyor Agustina va preguntar al final de la taula rodona al Sr Nicolas Mercat i a Dominic Lebrun sobre la voluntat política i la valentia en la presa de decisions de l’ajuntament de Girona i Salt i va posar com a exemple l’aposta de la ciutat de Barcelona pels carrils bicis, de forma que ara “Barcelona és un exemple del procés que cal copiar”.

Per a conseguir que les bicis puguin accedir als autobusos públics de Catalunya, el senyor Creu Agustina creu oportú que als plànols s’incorpori la “normativa d’accés de bicis al bus i nous carrils i replanteixar continguts sense variar l’estructura general, i fer adhesius i campanya amb paraules com “Ja la pots pujar”, “Tu sempre amb mi” o “Que el que els ciclistes em unit, no ho separi el bus”.

També valora de forma positiva que el Congrés de la Bicicleta i la Girona Bike World coincideixin:”Cal valorar la opció de fer-ho en aquestes dades i fer-ho coincidir amb el Congrés. Per a mi seria prudent no variar dades i treballar aspectes puntuals com la possibilitat d’habilitar una sala en el pis superior insonoritzada per fer les comunicacions. Per a la propera edició, Mou-te podriem organitzar participacions sobre actuacions que hem propiciat o desenvolupat. També podriem fer ITB anunciades en el programa i demanar aparcamentts vigilat per bicis i que siguin gratuïts pels socis; i es podria fer coincidir amb la proposta de les sis hores de bicicleta per Girona, una proposta que vaig proposar en el seu dia i que es podria adaptar a la fira”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin