Els autobusos interurbans poden transportar bicicletes de manera gratuïta

El serveis regulars d’autobusos interurbans concessionats per la Generalitat de Catalunya poden transportar bicicletes de manera gratuïta d’ençà l’1 de gener. D’aquesta manera, el Departament de Territori i Sostenibilitat regula, per primera vegada, el passatge de bicicletes als busos interurbans, que fins ara quedava a l’elecció de cada operador.
Així, els usuaris de la bicicleta poden pujar-la al bus de manera gratuïta però amb una sèrie de condicionants: les bicicletes hauran d’anar a la bodega del vehicle, excepte quan es tracti de bicis plegables, que es podran transportar al mateix bus sempre i quan aquest admeti viatgers de peu. En tot cas, també es limita el nombre de bicicletes en cada vehicle, que no podran ser més de 5 a la bodega i més de 2 als busos. I només s’admetran bicis que estiguin en un estat de neteja correcte. D’aquesta manera, el Departament de TES dóna resposta a una llarga reivindicació dels usuaris de la bicicleta.
Aquesta novetat s’incloia en l’ordre sobre tarifes en el transport públic de viatgers per carretera per aquest any, que queden congelades, seguint la mateixa línia de la resta de tarifes del transport públic a Catalunya.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin