Èxit del curs de mecànica professional de bicicletes

Fa pocs dies va tenir lloc un nou curs de mecànica professional de bicicletes, totalment gratuït, a la botiga Bicisport de la mà del Sr. Jordi Marimón. L’objectiu del curs no era un altre que intentar que els mecànics de les botigues de bicicletes assoleixin un alt coneixement de les últimes novetats tecnològiques en matèria de suspensions, tant amortidors com forquilles.

Hi van assistir més de 30 persones, la gran majoria de la província de Barcelona, però també vinguts d’arreu de les províncies de Catalunya, com ara de la botiga Pedals, de Reus (Tarragona). Es va fer un curset de la mateixa temàtica l’any passat a Girona, però, a diferència d’aquesta ocasió, en aquella ocasió es tractava d’un debat obert, en el que es discutien els diferents problemes que tenen les botigues pel que fa al tema de les forquilles, frens, amortiguadors…

En aquesta ocasió el curs es plantejava com una sessió d’iniciació al més bàsic de la hidraùlica referent a la bicicleta, tractant també aspectes més complexes, com ara els ‘tunes’ d’un amortiguador, per posar un exemple.

El mateix Jordi Marimón, de Bicisport, ens comenta que “els assistents van estar bastant atents, ja que la temàtica els era pràcticament desconeguda per a ells. Encara que es facin revisions de forquilla habitualment, nosaltres som la única botiga taller d’hidràulica i el què vam ensenyar no es pot realitzar en un taller a l’ús –es refereix a temes com ‘Leverage Ratios’, càrregues de nitrogen, revalvulats…–. Després els assistents ens demanaven la presentació en PDF per a poder-la revisar, i durant les pauses ens feien moltes preguntes sobre els temes que anàvem explicant”.

Val a dir que tots els assistents han de rebre el seu diploma per correu.

Aquest curs es sitúa en la voluntat del Gremi d’ofertar als seus agremiats una oportunitat per a millorar i formar-se. Normalment es duent a terme dos cursos per any, un centrat en les bicis elèctriques i un altre centrat en la mecànica de les bicicletes tradicionals.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin