Girona Bike World, referent de la fira de la bicicleta i el cicloturisme a Catalunya

Girona Bike World ha tancat les portes de la primera edició i ho ha fet complint amb l’objectiu de posicionar-se per ser el referent de la fira de la bicicleta i del cicloturisme a Catalunya. El saló ha rebut 7.500 visitants entre divendres i diumenge. Un 29% eren de la ciutat de Girona, mentre que el 71% provenien de la resta de la demarcació (42%) i de Barcelona i altres punts de Catalunya (29%). Els assistents han pogut passejar per l’interior de la Fira de Girona i visitar els 72 expositors d’un saló que ha tingut en el cicloturisme un dels seus eixos principals.

“Estem fent esforços per posicionar Girona com la capital de la bicicleta de Catalunya”
La regidora de Turisme i Comerç de l’Ajuntament de Girona, Coralí Cunyat, ha destacat que “des de l’Ajuntament, i amb la col·laboració d’altres administracions, estem fent esforços per posicionar Girona com la capital de la bicicleta de Catalunya. La valoració és molt positiva i el nombre de visitants és un èxit en la primera edició d’una fira que esperem que tingui continuïtat en els propers anys”, ha comentat la regidora. Cunyat ha assenyalat que els expositors han mostrat la seva satisfacció per la presència d’un públic “molt concret, especialitzat, que ha vingut a buscar el producte que ells oferien”, i ha posat de manifest que Girona Bike World és una “fira molt transversal que s’adreça tant a professionals com a aficionats a la bicicleta”.
La presència de visitants de fora de Girona ha representat un impacte econòmic per a la ciutat del qual també se n’han beneficiat els expositors, que han pogut donar a conèixer els seus productes a un públic més ampli i que han generat negoci. Aquesta satisfacció es reflexa en que gairebé un 80% dels expositors ha valorat bé o molt bé la seva participació a la primera edició de Girona Bike World i molts han expressat el seu interès de repetir presència en la propera edició.

També va acollir el Congrés Internacional de la Bicicleta
Coincidint amb Girona Bike World s’ha celebrat a la ciutat el cinquè Congrés Internacional de la Bicicleta, que ha tingut lloc al Palau de Congressos i al Palau de Fires i que ha estat coorganitzat pel Consorci de les Vies Verdes de Girona i la Generalitat de Catalunya. S’han portat a terme més de 40 comunicacions sobre cicloturisme i mobilitat sostenible amb la presència de diversos ponents, deu dels quals procedents de l’estranger, i hi ha hagut gairebé 200 participants. Una d’aquestes ponències va ser la que va dur a terme el senyor Creu Agustina, president del Gremi de Comerciants de Bicicletes de Catalunya, que va impartoir la xerrada: ‘Legalització de l’accés de bicicletes als autobusos públics de Catalunya’.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin