Les bicicletes elèctriques i de carretera guanyen terreny entre els esportistes

El sector de la bicicleta a Espanya segueix creixent. Concretament, el 2015 un 8,2% en facturació. Cal destacar els ascensos de les bicicletes elèctriques, amb un creixement del 56%, i les bicicletes de carretera, amb un increment del 26%.

Aquests són algunes de les dades més significatives de l’informe que avui ha presentat a Madrid AMBE (Associació de Marques i Bicicletes d’Espanya). L’estudi compta amb el patrocini de Cetelem Espanya, Grup BNP Paribas.

El nombre de bicicletes venudes ha experimentat en 2015 un creixement del 1,40%. Segons l’estudi de AMBE, el 74% de les empreses d’aquest sector estan ubicades en tres comunitats autònomes: Catalunya, País Basc i Comunitat de Madrid. A Espanya, el 2015 han operat en el mercat ciclista 3.048 botigues de venda, reparació o lloguer de bicicletes, un 8,74% més que l’any anterior.

Vendes del sector de la bicicleta a Espanya

Pel que fa a l’evolució de les vendes, les bicicletes completes, amb un 42,36% del total de les vendes, segueix sent la categoria reina del mercat sell-in. El segueixen els components, que concentren el 35,95% del valor total. El tèxtil amb un 6,51% del volum Consell-in són la tercera categoria, seguida pels cascos amb un 4,13%, molt similar al calçat, que obté un 4,30%.

Les vendes del sector d’articles esportius va aconseguir en 2015 els 6.234.000 de vendes, 1 5,90% més que l’any anterior. D’aquesta xifra, 1471,2 milions d’euros pertanyen a les vendes del mercat del ciclisme, el major percentatge (23,6%) entre totes les disciplines esportives, per sobre d’esports tan mediàtics i populars com el futbol.

Cal finalment destacar que el creixement de l’ocupació en el sector de la bicicleta s’ha situat molt per sobre del creixement mitjà de l’ocupació a nivell estatal amb un 12,71%.

Per Cetelem, el finançament de bicicletes és un sector estratègic, en ple desenvolupament. Des que la companyia de crèdit al consum de BNP Paribas iniciés la seva incursió en aquesta àrea en 2013, ja compta amb més de 10.000 clients que han finançat la compra de la seva bicicleta a través de diferents alternatives, convertint a Cetelem en líder en l’oferta de crèdit en aquest sector.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin