Multes de fins a 500 euros a les bicis que vagin per la vorera

L’Ajuntament de Barcelona ha posat fi a la moratòria que permetia a les bicicletes circular per voreres d’entre tres i 4,75 metres. Des del passat 1 de gener les bicicletes només podran circular per voreres si tenen més de cinc metres, tal com informa ‘El País’.

El director de Serveis de Mobilitat, Adrià Gomila, assegura que la fi de la moratòria es produeix una vegada que s’ha renovat i estès la xarxa de carrils bici a més de 200 quilòmetres. El consistori manté que el 90% de la població disposa d’una carril bici a menys de 300 metres de casa seva.

Les bicicletes podran seguir circulant per les voreres de 4,75 metres d’ample entre les 22.00 hores i les 7.00 del matí.

A més, si condueixen menors de 12 anys o els seus acompanyants podran seguir utilitzant les voreres. Les sancions per circular per la vorera oscil·laran entre els 100 i els 500 euros.

Durant els primers dies d’entrada en vigor del canvi de normativa, la Guàrdia Urbana avisarà als usuaris però no se’ls sancionarà, “excepte en les conductes més greus”.

Més informació al web de ‘El País’

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin