Prohibida la distribució gratuïta de bosses de plàstic en els comerços catalans

Annexem a la present circular informativa que ens ha fet arribar PIMEC COMERÇ, on ens informen que ja queda prohibit la distribució gratuïta de bosses de plàstic en els comerços catalans.

La setmana passada al Parlament de Catalunya va tenir lloc l’aprovació de la LLEI 5/2017, del 28 de març, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic i de creació i regulació dels impostos sobre grans establiments comercials, sobre estades en establiments turístics, sobre elements radio-tòxics, sobre begudes ensucrades envasades i sobre emissions de diòxid de carboni.

Aquesta llei inclou en els articles 195.2 i 195.3 la prohibició de distribuir gratuïtament bosses de plàstic en els comerços catalans (concretament les bosses de compra que es lliuren a les caixes). I per tant, queda modificada la Llei de Residus de Catalunya. Demà, divendres dia 31 de març, entrarà en vigor l’esmentada normativa.

Així mateix, demà també tenim una reunió amb l‘Agència Catalana de Residus com a membres del Pacte per la Bossa de Catalunya, per tractar els aspectes tècnics d’aquesta entrada en vigor i així posteriorment poder-vos informar dels detalls que se’n desprenguin (terminis d’informació, règims d’inspecció, etc.).

Més informació en aquest enllaç

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin